Информация за активности на членове на БАНИ, свързани с разпространение на знания и опит във връзка с пандемията от COVID-19

Информация за активности на членове на БАНИ, свързани с разпространение на знания и опит във връзка с пандемията от COVID-19

Информация за активности на членове на БАНИ, свързани с разпространение на знания и опит във връзка с пандемията от COVID-19

Уважаеми колеги,
Информирам Ви за активностите на членове на научния център по медицина към БАНИ, които са проведени и за които сме информирани като ръководство. Те са както следва:

1. Предаването „Кардиограма" по телевизия Евроком представи дискусия с акад. проф. д-р Светослав Ханджиев, дм на тема: „Хранене и диети по време на вирусни инфекции, включително COVID-19". Дата: 7.03.2020 г. Предаването е излъчвано трикратно, съответно на 7.03.2020 г., 8.03.2020 г. и 11.03.2020 г. по програмата на телевизия „Евроком". Отчетена е висока гледаемост на това предаване. Автор и водещ на „Кардиограма" – акад. проф. д-р Н. Бояджиева, дмн.
2. Интервю-разговор с проф. д-р Н. Бояджиева е проведено в предаването „Делници" на телевизия Евроком по актуални проблеми свързани с инфекция от COVID-19. Дата: 02.03.2020 г.
3. Акад. проф. д-р Радка Аргирова е включена и участва ежедневно в работата на медицинския щаб към Министерския съвет във връзка с инфекцията от COVID-19. Акад. проф. д-р Р. Аргирова участва в няколко предавания на различни телевизии и говори за актуалните проблеми на инфекцията с COVID-19 (двукратно по БиТиВи и други телевизии и радиа). Като водещ вирусолог у нас академик Радка Аргирова е с изключителна полезност за обществото в този труден момент не само у нас, но и в света.
4. Научното ръководство на Медицинския център към БАНИ организира провеждането на кръгла маса в телевизия Евроком и консултира участието на няколко специалисти в тази дискусия. Очаква се след 10 дни да се получи съгласуване с ръководството на Евроком за провеждане и излъчване на кръглата маса. Ние ще информираме предварително всички членове на БАНИ за тази инициатива.
5. Научният секретар на БАНИ, акад. Маргарита Каменова, организира активности на членове на БАНИ – лекари, академици, дописни членове, професори, които редовно да пишат в актуалните новини в интернет страниците на БАНИ по въпроси, свързани с COVID-19. Посоченото определя и нашето напомняне да ползвате материалите, информациите, лекциите и всичко, което се поставя на интернет страницата на БАНИ.
6. Акад. проф. д-р Н. Бояджиева, дмн участва в интервю-дискусия с журналист г-н Колев в предаването „Дневници" на телевизия Евроком на 30.03.2020 г. по актуални въпроси, свързани с COVID-19. Документиран е значим интерес на зрителите към тази дискусия.
7. Ръководството на Научния център по медицина ще Ви информира ежеседмично за активностите на своите членове. Тези от Вас, които не са ни съобщили за своите активности в този период, моля да го изпратите лично на имейла на акад. проф. д-р Н. Бояджиева, който е Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Предварително Ви благодарим за усилията!
Желаем Ви здраве и спокоен живот!
Информацията представя акад. проф. д-р Н. Бояджиева, дмн